Köp Online

Att köpa vitrinskåp online är inte bara billigt utan också ett sätt att få tillgång till ett fantastiskt utbud. Genom butikerna här nedanför hittar du hundratals vitrinskåp vilket ingen möbelkedja med fysiska butiker kan konkurrera med.

Att köpa möbler online innebär ofta att man får möbler som ingen annan har och att få en unik prägel på sitt hem är det många som söker. Vitrinskåpen är just en sådan möbel som sticker ut och fångar fokus och att hitta något snyggt och unikt här är inte alls dumt ur ett inredningsperspektiv.

Många butiker gör det idag enkelt att handla möbler online då du får fri hemleverans till dörren. Skulle du ångra dig kan du enkelt returnera möblerna på samma sätt som du fick dem och även här erbjuder många butiker idag s.k. fria returer där de hämtas upp vid dörren.

Butiker

Här nedanför listar vi några av de bästa svenska butiker på nätet som säljer vitrinskåp och andra möbler online. Vi skriver tydligt ut vad som gäller med fraktkostnad och returer så du kan jämföra butikerna redan här *

Furniturebox är en av de största svenska möbelbutikerna på nätet. Här hittar du ett stort antal vitrinskåp.

Fri frakt och fri retur

Till Butiken
Confident Living har ett av Nordens största utbud av möbler. Här hittar vitrinskåp som är allt ifrån billiga till dyrare och lyxigare modeller.

Fri frakt över 500 kr och öppet köp

Till Butiken

* Butiker kan ändra policy så säkerställ alltid innan beställning att de uppgifter vi angett fortfarande stämmer.

Tips vid köp av vitrinskåp online

När du handlar online har du alltid 14 dagars öppet köp enligt distansavtalslagen. Det är något butikerna måste tillhandahålla dig så länge du inte köper någon produkt eller tjänst som börjar gälla direkt, där en produkt anpassas speciellt för dig eller t.ex. hygienartiklar. Men med vitrinskåp gäller normalt sätt alltid 14 dagars öppet köp.

Med 14 dagars öppet köp menas att du har 14 dagar på dig att kontakta butiken om en retur efter att du tagit emot produkten. Det spelar alltså ingen roll hur länge det tog fraktbolaget att transportera varan till dig utan öppet köp börjar gälla när du mottagit produkten.

Många butiker erbjuder s.k. fri frakt eller så har de en ganska låg returfrakt på kanske ett par hundra kronor. Detta kan du använda om du inte är nöjd med modellen av någon anledning. Då kan du packa tillbaka vitrinskåpet så som du fick det och beställa en retur. Du får du hela beloppet återbetalt minus eventuella fraktkostnader. Återbetalningen sker normalt sätt inte förrän företaget hunnit granska att produkten du skickar tillbaka är hel och inpackad på ett sätt så de kan sälja den igen.

Om det skulle vara en skada på produkten så är det inte en normal retur utan ett garantiärende. Då står säljaren för alla kostnader. Men var noga med att inspektera paketet du tar emot vid leverans. Det är inte fel att säga till att man vill kontrollera paketen innan man signerar att man tagit emot dem. Det är t.o.m. något vi starkt rekommenderar då problemet flyttas från fraktbolaget till dig efter att du signerat. De kommer då aldrig vilja ta något ansvar för produkten om du signerat den.

Så kontrollera förpackningarna och skulle där sedan saknas något inuti eller om där ändå är något skadad så får du kontakta butiken och lösa det med dem. Men här ska det vara dem som står för kostnaderna och inte du.

Den största risken man tar genom att handla online är att behöva returerna något. Egentligen är det inte konstigare än om man handlar från någon butik men då får man själv köra tillbaka det och för stora möbelbutiker med egna lager kan det gå snabbt att få nytt. Men vitrinskåp, soffor och andra stora möbler kan även lokala butiker ha flera veckors leveranstid på så det är ingen garanti där heller.

Om man tvingas returnera något vilket förvisso hör till ovanligheterna så kommer det ta ut på tiden innan du får det du beställt. Det är i särklass den största risken du tar men med vitrinskåp och många andra möbler så är det sällan akut och eftersom det ändå är en liten risk att något går fel så väger ofta fördelarna mer.